Astro Pi lancering gewijzigd

Astro_Pi_Logo_WEB-300px

Astro_Pi_Logo_WEB-300pxTwee speciaal versterkte Raspberry Pi's die Astro Pi genoemd worden, zouden op 15 december samen met de Engelse astronaut Tim Peake KG5BVI op transport gezet worden naar het International Space Station (ISS)

 

 

Het is de bedoeling dat de Astro Pi's aan boord van het ISS experimentele Python programa's gaan draaien die geschreven zijn door studenten; de resultaten worden dan naar de aarde gedownload en online beschikbaar gemaakt voor iedereen om te bekijken. Het is te hopen dat uiteindelij k één van deze Pi's ingezet zal worden als videobron voor de amateur HamTV zender in de ISS Columbus module.

Maar het ziet er naar uit dat de vracht op Tim's Soyuz vlucht een beetje overboekt is, dus in plaats daarvan vliegen de Astro Pi's naar het ISS met een Orbital Sciences’ Cygnus vrachtvlucht. Deze lancering staat momenteel gepland voor 3 december om 22:48 UTC (en dat is dan 23.48 MET).

Het hele verhaal staat op de Raspberry Pi site:
https://www.raspberrypi.org/blog/astro-pi-mission-update-7-launch-vehicle-changed/