5MHz vrij!!!!

Regeling gebruik van Frequentieruimte beschikbaar!

Het is zover: vandaag staat in de Staatscourant de nieuwe Regeling gebruik van Frequentieruimte met daarin de lang verwachte aanduiding voor de 5MHz band.

 

 

Ondanks de beperkte ruimte die de WRC-15 wereldwijd heeft vrijgegeven, staat in onze beschikking het gebied 5350-5450kHz met 100W en geen beperkingen in de modulatiesoort. Hou wel rekening met de kanaalindeling van andere landen. Dus vanaf morgen mag het echt! (Lees je mee, Gerry?) Er staat namelijk nog in de publicatie: 

ARTIKEL III

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dus nog 1 nachtje slapen en dan is het officieel. Laten we ons daar ook aan houden en niet zoals bij de eerste aankondiging ons massaal vandaag al op de band storten: daar scoren we geen punten mee bij gedoger Defensie. Per slot van rekening hebben we de toewijzing op secundaire basis.