Roepnamenlijst

AT-logo

AT-logoHet was kennelijk nog niet iedereen opgevallen, maar sinds enige tijd staat er in de rechterkolom op deze site een overzichtje van de roepnamenmutaties sinds de voorgaande dag.

 

 

Het AT stelt namelijk een .csv bestand ter beschikking (Comma Separated Value) met alle huidige roepnamen. Dit bestand wordt elke dag om 23.15 op de site van het AT geplaatst. Een scriptje op de RAZ server leest dit bestand in en slaat het op, om vervolgens – als beide bestanden er zijn – het verschil tussen het bestand van vandaag en dat van gisteren te tonen. Zo zie je steeds de actuele mutaties van de roepnamenlijst.

Vooralsnog bewaar ik de oude bestanden nog: dat geeft wel een interessant beeld. Het ophalen van het bestand doe ik al sinds 12 oktober, en als ik het verschil bekijk met het bestand van vandaag, dan zijn er sindsdien (in dus een kleine 2 maanden) 635 roepnamen verdwenen en 88 bijgekomen. Dat is per saldo een afname van 547 in 2 maanden. Hopelijk heeft dat te maken met slapende calls die geen zin hebben om met ingang van dit jaar €31 af te tikken en nu massaal afhaken, want anders is het aantal amateurs van 13.000 nu in 4 jaar tijd afgenomen tot nul, als dat in hetzelfde tempo doorgaat. 

Afijn, de teloorgang van de zendamateurs is dus nu real time te volgen aan de rechterzijde…