Radio France stopt middengolf uitzending

oude radio's

oude radio'sSinds de middernacht van 31 december 2015 worden de programma's van Radio France niet langer meer uitgezonden op de middengolf band.

 

 

De programma's die het betreft zijn van France Info, France bleu RCFM en France Bleu Elsass. Uitzenden op de middengolf, waarmee gestart werd tussen 1937 en 1944, wordt nu als nutteloos beschouwd vanwege het marginale aantal luisteraars. Deze stap is onderdeel van een economisch plan bij Radio France. De volgende stap wordt het beëindigen van de langegolf uitzendingen op 31 december 2016.

Radio France biedt een verbeterde FM dekking om het uitschakelen van de middengolfzenders te compenseren. (Link is in het Frans.) Daarnaast, omdat luisteraars de programma's ook op netwerk apparaten willen ontvangen, investeert Radio France tevens in de distributie van haar stations en programma's op "connected devices" (smartphones, PCs, Tablets, TV etc) en biedt nieuwe diensten zoals internet radio en mobiele applicaties (Hoeveel daarvan blijven werken als het internet eruit vliegt? Gewoon maar een idee -red).
https://www.elektormagazine.com/news/radio-france-switches-off-medium-wave-transmissions
===
Een aantal Europese landen heeft hun middengolf uitzendingen al gereduceerd of beëindigd.
http://www.a516digital.com/2015/12/goodbye-medium-wave-as-european.html

Opnamen van laatste uitzendingen (SWL)
http://swling.com/blog/2016/01/reco…roadcasts-from-luxembourg-france-and-germany/