PI9MER ter ziele

mercuurNaar nu blijkt is PI9MER niet meer. De call is sinds november vorig jaar opgeheven, en het schip is niet meer te bezichtigen.

 

 

Nadat eerst al de gemeende Den Haag tevergeefs haar uiterste best had gedaan om het schip weg te krijgen, is het doek dan nu op een andere manier toch nog gevallen voor het schip.

Volgens de website van de Mercuur heeft Defensie, eigenaar van het schip, naar aanleiding van de vonst van astbest op andere schepen ook de Mercuur laten onderzoeken. En uiteraard werd daar ook astbest gevonden, waarna het schip voor bezichtiging werd gesloten. Defensie wilde na verwijdering van het astbest het schip overdragen aan de Stichting Behoud Maritieme Monumenten, maar die hebben het geld en het personeel niet om het schip "in de lucht" te houden. Dus wordt het schip teruggegeven aan defensie.

Jammer. Leden van de RAZ hebben nog de antenne-installaties van PI9MER gereviseerd in betere dagen. En het is dan toch triest om te lezen dat het schip na 23 jaar uit de Scheveningse haven gaat verdwijnen.