Oei. Ziggo gaat spectrum vervuilen

PLC

PLCZiggo biedt sinds 6 januari ondersteuning voor sterkere WiFi-signalen via een extra wifi-punt onder eigen Ziggo-merk. De provider levert hiervoor een extra WiFi-punt via een internetkabel voor 59 euro.

 

 

"Deze apparatuur, een aangepaste TP Link Archer C7, heeft naast vier aansluitpunten om extra apparatuur via een internetkabel aan te sluiten ook WiFi." Tot zover hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Maar dan.

"Daarnaast is een extra wifi-punt via een stopcontact mogelijk voor 69 euro, dat is inclusief zes euro verzendkosten. Klanten ontvangen hiervoor een LN-556 WiFi Powerline Adapter Kit van Sitecom met een maximale doorvoersnelheid van 500 Mbps. Het extra WiFi-punt is 30 dagen op proef." En dat is al griezelig, want de ervaring leert dat die powerline-troep gewoon stoort, wat ze er ook over beweren.

"Ongeveer 30 procent van de gebruikers is ontevreden over hun WiFi. Daarom heeft Ziggo een aantal maatregelen genomen en producten gelanceerd om de klantervaring met WiFi te verbeteren. Onder het motto “het plezier van overal een goed signaal” heeft Ziggo de afgelopen maanden onderzocht hoe mensen thuis een zo goed mogelijk WiFi-signaal kunnen krijgen en hoe Ziggo daarin kan ondersteunen", licht Ziggo-woordvoerder Gradus Vos toe. 

Indien een klant advies op maat wil, dan kan hij een afspraak maken met een een Ziggo-monteur die op basis van een WiFi-check meteen een oplossing kan bieden. De monteurs zijn hiervoor speciaal getraind, zegt Ziggo. Klanten kunnen het extra WiFi-punt via de Ziggo-website, via zijn agents en zijn storingsmonteurs bestellen. Sinds 18 januari is het extra WiFi-punt ook bij Ziggo-winkels verkrijgbaar.

En dan wordt het pas echt eng:

"Op dit moment ontwikkelt Ziggo in eigen beheer een Powerline Adapter met 2 Gb-poorten en Wi-Fi. Naar verwachting kan de provider deze in het tweede kwartaal gaan aanbieden." Een Powerline Adapter met 2 Gb-poorten in eigen beheer. Wat waarschijnlijk betekent dat naast HF ook VHF en UHF ongenietbaar worden. Heb je vanaf Q2 ineens een stoorzender in je wijk, vraag dan bij de buren wie zo'n fantastische superdeluxe GHz transponder gekocht heeft bij Ziggo…