TNC-X voor Raspberry PI

Pi

PiTNC staat voor Terminal Node Controller en is historisch de interface tussen computer en de analoge wereld. Ze werden/worden gebruikt bij o.a. Packet Radio en APRS. En er is nu een opsteekbordje verkrijgbaar voor de Raspberry PI, een populair microcontrollerbordje onder amateurs.

 

 

De TNC-Pi is een speciale versie van de TNC-X welke ontworpen is om direct met de Raspberry Pi computer verbonden te worden. De communicatie met de Pi kan óf via de Pi's seriële poort verlopen, óf via het I2C protocol. In dat laatste geval kan een enkele Pi meerdere TNC-Pi's tegelijk besturen, omdat elke TNC-Pi van een uniek I2C adres voorzien kan worden.

De firmware voor de TNC-Pi is gebaseerd op de originele TNC-X open source code van John Hansen, W2FS en gemodificeerd door John Wiseman, G8BPQ, die het I2C protocol er in bakte, naast de originele seriële poort verbinding.

Ben je hierin geïnteresseerd, dan vind je HIER meer informatie.