Beste SAQ uitzending ooit

SAQ

SAQDe kerstuitzending van de Zweedse ultra-langegolfzender SAQ van 24 december 2015 lijkt de beste te zijn sinds vele jaren. Een goed afgestemde zender in combinatie met gunstige weersomstandigheden en weinig achtergrondruis leidde tot een record aantal luisterrapporten.

 

Het uiteindelijke totaaloverzicht van de luisterrapporten bevat zo'n 400 QSL rapporten van over de hele wereld. De meest afgelegen luisteraar was Michel Delmarle / FR5ZX op Reunion Island, zo'n 9.500km hemelsbreed van Grimeton in Zweden, die een RST 529 rapport gaf. SAQ werd ook ongewoon hard ontvangen in Wasilla, Alaska, en op nog veel meer locaties Amerika, in Rusland en in veel Europese landen.

Het meest bijzondere QSL rapport kwam van een groep van 12 Duitse radio amateurs (DB1AI, DJ1WF, DC5OS, DO1OFR, DL3OMK, DJ8MP, DL1IMM, DK4OS, DL6OCA, DJ5FK, DL9AV), onder aanvoering van Carlo Struß (DL7CSX) die tevens een link met foto's stuurde van hun ontvangstavonturen.

Grimeton een keer bezoeken? Zeker de moeite waard. En goed nieuws: tegenwoordig kan je ook een virtueel bezoek brengen aan deze bijzondere locatie.