Wereldwijd net KiwiSDR in de maak

LiwiSDR

LiwiSDRNieuw kickstarter projectje: Als dit gaat lukken, kan iedereen van over de hele wereld het HF spectrum van 0 tot 30MHz comfortabel beluisteren via zijn/haar HTML-5 web browser.

 

 

 

De ontvanger is gebouwd als add-on van de Beaglebone, waarbij het "KiwiSDR" HF board tevens een GPS ontvanger front-end bevat, dat timing tussen meerdere ontvangers mogelijk maakt. En dat biedt een hoop opties voor projecten zoals long baseline interferometrie en bliksem detectie. Er draaien al een paar prototypes op ontvangers in Zweden, Australië en Nieuw-Zeeland.

Een wat uitgebreidere beschrijving staat op jks.com . Leuk is het wel, maar het aantal luisteraars op de SDR is beperkt tot 4. Dat is nogal weinig, maar als er maar ontvangststations genoeg zijn, wordt de load vanzelf verdeeld nietwaar. Intrigerend is de breedbandontvangst van 10kHz-30MHz. Dat maakt het een leuk ontvanger project.

Inschrijven voor het project kan op de Kickstarter pagina . Steunen kan al vanaf $1, voor $199 verzeker je je van het add-on board en voor $299 krijg je de hele kit thuisgestuurd, inclusief geprogrammeerde Beagle en het ontvangerboard, maar exclusief verzendkosten als ik het goed lees. Als ze genoeg inschrijvingen bij elkaar harken om het project van start te laten gaan, dan heb je uiterlijk november dit jaar je spullen binnen. Mooi op tijd om de donkeren dagen te gebruiken voor de eerste experimenten.