Zijn de dagen van de radio-omroep geteld?

oude radio's

oude radio'sJames Careless schrijft in Radio World dat de BBC zich voorbereid op een 'Internet-only wereld' voor wat betreft de omroep…

 

 

Hij stelt: Conventionele radio en televisie omroep zijn op termijn gedoemd te verdwijnen. Dat mag je tenminste redelijkerwijs veronderstellen als je “British, Bold, Creative,” leest, het voorstel waarmee de BBC’s omroepafdeling haar bestaansrecht voor de komende tien jaar moet onderbouwen. Dat voorstel moet in 2016 opnieuw ingediend worden door de BBC omroep. Daarmee moet de subsidie vanuit het Engelse parlement veilig gesteld worden (zoals wij de NPO betalen vanuit de staatskas).

Voorzichtig als ze zijn, gebruikt BBC geen termen als "gedoemd te verdwijnen", of verbinden ze daar een termijn aan. Maar, voor de komende tien jaar “zullen we verschuiven naar een Internet-geschikte BBC, om helemaal klaar te zijn voor een wereld die uitsluitend uit internet zal bestaan als de tijd gekomen is,” staat in het BBC voorstel. De enige beperking is “die verschuiving te voltrekken in het tempo van onze luisteraars”, om er zeker van te zijn dat luisteraars toegang hebben tot de informatie via radio en TV zo lang als dat nodig is.

Lees het hele Radio World verhaal op
http://www.radioworld.com/article/is-broadcast-radio-doomed/278577

“British, Bold, Creative” door Tony Hall, algemeen directeur van de BBC
https://downloads.bbc.co.uk/aboutthebbc/reports/pdf/futureofthebbc2015.pdf

Oh wee als dat touwtje een keer faalt. Dan is de informatievoorziening in een keer weg, zonder alternatief. Persoonlijk lijkt me dat geen goed idee. Maar ja, een oude analoge radio-amateur tegenover al die digitale jongeren die het probleem helemaal niet zien…