Real time bandcondities bekijken

Flare

FlareMet al die wisselende condities is het natuurlijk interessant om te weten wat de actuele condities zijn. Een nieuwe website geeft je real time zicht op de huidige situatie op de banden.

 

 

Het doel van deze experimentele website is om 24-7-365 actuele (REALTIME) informatie over de bandcondities te verstrekken aan CW QRPp, QRPe en CW/SSB beoefenaars en voor contesters die geïnteresseerd zijn in het verhogen van hun scores.

Maar hij kan natuurlijk ook gebruikt worden door Radio Amateurs om vast te stellen of de bandcondities geschikt zijn voor Netten en gelegenheids QSO's.

Deze informatie is NIET gebaseerd op software voorspellingen of satelliet gebaseerde gegevens. De informatie is gebaseerd op een nieuwe ionosferische sounding methode, genaamd "HF Ionospheric Interferometry" waarvan de werking erg veel lijkt op het PolSAR system dat door de NASA gebruikt wordt. Zie de website op:

http://www.bandconditions.com

Kies een land in de buurt (UK bijvoorbeeld) om informatie over onze omgeving te verkrijgen. Anders zit je naar informatie in Amerika te kijken en daar zit nogal verschil in…