Facebook test vliegende router

wifi-the-flying-wireless-routerFacebook heeft donderdag een test gedaan met een onbemand vliegtuig op zonne-energie. Het toestel heet de Aquila. Het moet arme mensen in afgelegen gebieden toegang tot internet bieden, als een soort vliegende router.

 

 

 

Facebook noemt de eerste testvlucht op ware grootte een succes. Het toestel was meer dan anderhalf uur in de lucht, drie keer zo lang als gepland. Bij de komende tests moet het zonnevliegtuig sneller, hoger en langer vliegen.

Als de Aquila uiteindelijk echt aan het werk gaat, moet hij op een hoogte van meer dan 18 kilometer gaan vliegen. Vanaf die hoogte kan het toestel iedereen in een gebied van ongeveer 100 kilometer doorsnee aansluiten op internet. Hij moet drie maanden aan één stuk in de lucht kunnen blijven. Misschien ook een idee voor een repeater?