Vodafone plaatst small cells langs Zeeuwse kust

Hoop antennes he!

Hoop antennes he!In samenwerking met VolkerWessels Telecom heeft Vodafone op 25 locaties langs de Zeeuwse kust 100 small cells geïnstalleerd bij strandpaviljoens en andere bouwwerken op het strand. Hierdoor hebben Vodafone-klanten op de Zeeuwse stranden van Walcheren en Noord-Beverland betere 3G- én 4G-dekking.

 

Bijkomend voordeel is dat smartphones hierdoor niet meer ongewenst overschakelen naar één van de Belgische netwerken en dat het alarmnummer 112 beter bereikbaar is voor klanten van alle mobiele operators.

Door de hoge duinen kunnen reguliere zendmasten aan de landzijde niet of te weinig bereik bieden op het strand. Smartphones pikken daardoor eerder het sterkere signaal van Belgische providers op, dat vaak wél zonder obstakels – namelijk over het water – de Zeeuwse kust kan bereiken. Vodafone zet als antwoord daarop small cells in, die vanwege hun eigenschappen (compact, licht en gering zendvermogen) nagenoeg ‘onopvallend’ gemonteerd kunnen worden op het strand zelf, waar vanwege het beschermd natuurgebied geen reguliere zendmasten geplaatst mogen worden.