Australië vraagt 70MHz toewijzing aan

acma

acmaHet WIA (Wireless Institute of Australia) heeft een verzoek ingediend bij het Australische AT, de Australian Communications and Media Authority (ACMA) waarin de interesse aangegeven wordt voor een amateur toewijzing in de 70 MHz band.

 

 

Op 22 juni 2016 opende diezelfde Australian Communications and Media Authority (ACMA) een raadpleging aangaande voorgestelde wijzigingen van de frequentieplannen voor de 70.0-87.5 MHz en 148-174 MHz VHF banden, met een sluitingsdatum van 1 augustus 2016.

Tegenwoordig krijg je maar weinig tijd om te reageren op overheidsraadplegingen. De ACMA is van plan om het Radiocommunications Assignment and Licensing Instruction document aan te passen, waar deze VHF banden in vermeld staan, ook wel bekend als RALI MS 42.

Aangezien het WIA al in juli 2014 interesse aangegeven had in een 70 MHz amateur toewijzing, besloot het Spectrum Strategy Committee dat het ingediende verzoek valide geacht werd, om principieel de interesse van de radio amateurs voor deze band te bevestigen. Historisch werd de 70.0-87.5 MHz band gebruikt door commerciële, gemeenschaps-, overheids- en defensie communicatiediensten. Maar het WIA heeft al een tijdje in de gaten dat de interesse in het gebruik van 70.0-70.5 MHz afgenomen is in Australië. Er bestaat daar al een Low Interference Potential (LIPD) band van 70–70.24375 MHz, met een maximaal toegestaan vermogen van 100 mW.

Het WIA mikt op een amateur toewijzing tussen 70 en 70.5 MHz wat overeenkomt met toewijzingen in Regio 1, waaronder Europa, Rusland, het middellandse Zeegebied, Midden Oosten en Afrika vallen. Deze Regio 1 toewijzingen zijn algemeen bekend als de vier meter band. De band 69.9 MHz – 70.5 MHz staat in de "European Table of Frequency Allocations and Applications" vermeld als secundaire band voor radio amateurs.

Het is afwachten of deze raadpleging door ACMA hernieuwde interesse van andere belanghebbenden oproept. Wat voor veranderingen de ACMA ook wil maken aan de RALI, er moet altijd nog een andere hindernis genomen worden, namelijk de aanpassing van het Australische Radio Frequency Spectrum Plan (ARSP) dat op korte termijn moet gebeuren. De ACMA herziet het ARSP na elke World Radiocommunications Conference. De laatste was de WRC-15, die in november afgelopen jaar afgesloten werd. Het gaat dus nog tenminste drie jaar duren tot er iets verandert.