Opmerkelijk signaal uit de ruimte

Schoteltje

SchoteltjeWetenschappers doen onderzoek naar een opmerkelijk signaal afkomstig van een ster op 95 lichtjaar van de aarde. Het wijst mogelijk op het bestaan van een buitenaardse beschaving die veel geavanceerder is dan de onze.

 

 

Het signaal werd vorig jaar mei opgevangen in Rusland, maar het nieuws is nu pas openbaar gemaakt door ruimtejournalist Paul Gilster. De gegevens over het signaal werden afgelopen jaar in het geheim tussen wetenschappers gedeeld.

Rond de ster, die veel op onze zon lijkt, draait in ieder geval één planeet, zo groot als Neptunus. Er kunnen echter meerdere, onontdekte planeten zijn.

Volgens astronomen is nog lang niet zeker of het signaal door buitenaardsen is verstuurd. Mogelijk gaat het om een natuurverschijnsel of om een ’spooksignaal’ (Zouden de wetenschappers het fenomeen "Long Delayed Echo" kennen? -red). Desalniettemin is het interessant genoeg om verder te onderzoeken door SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence), een internationaal verbond van ’alienspeurende’ wetenschappers.