New York zet stroomopslagdoel

zonnecel

ZonnecelBurgemeester de Blasio van New York wil dat zijn stad in 2020 100 MWh aan stroomopslagcapaciteit heeft, een onderdeel van een strategie die ervoor moet zorgen dat de CO2-emissies van de stad in het jaar 2050 80% lager zijn dan nu.

 

 

De New York Transit Authority voegt de daad al bij het woord door in Manhattan een 400 kWh vanadium-redox-accu in gebruik te nemen.

Sinds het aantreden van de Blasio is de capaciteit van alle geïnstalleerde zonnepanelen in New York sterk toegenomen, van 25 MW in 2013 tot 96 MW nu. En in 2030 moet dat gegroeid zijn tot 1 GW.

Ook veel amateurs werken tegenwoordig – niet vanwege de CO2 emissie, maar vanwege de mogelijkheid onafhankelijk van het lichtnet te zijn – steeds vaker op zonne-energie of andere alternatieve energiebronnen. Daarbij helpt het natuurlijk dat de meeste apparatuur op 13,8V kan werken, de spanning van een accu in geladen toestand. Een auto accu onder de werkbank kan je vele uren in de lucht houden.

829x940xtw-41-2016.jpg.pagespeed.ic.rlGtAe8WZ4