60m nieuws

60m

60mZo enthousiast als men zich op een nieuwe band stort als deze vrij komt, zo rustig is het nu bijna een jaar later. 60m blijft echter een interessante band voor dichtbij verkeer (Kritische F2 frequentie op dit moment 5275kHz) en er gebeurt ook nog steeds van alles.

 

 

  • Sinds 10 oktober mogen radio amateurs in Luxembourg gebruik maken van de frequenties tussen 5351.5 en 5366.5 kHz (de WRC15 frequenties) op secundaire basis met een "Effective radiated Power" van 15 Watt.
  • Nieuw land! Momenteel is er een expeditie actief in de Centrale Afrikaanse Republiek met de call TL0A, o.a. op 60m. QSL via F4WBN.
  • De recente CY9C DXpeditie naar St. Paul Island heeft iets meer dan 600 QSOs gemaakt op 60m. Ze zeggen daarover: "Dat ging helemaal niet slecht naar Europa, zeker gezien onze locatie hier." De QSL kaarten worden momenteel geprint.

Dus alle reden om weer eens op 60m te gaan kijken. Het blijft een verrassende band.