Bitx40 leverbaar

bitx40v3_mainAshhar Farhan, VU2ESE, voor velen van ons bekend als de schepper van de Bitx20, brengt nu voor de experimenterende amateur de Bitx40 op de markt.

 

 

Ashhar's missie is om de veelal arme amateurs in zijn thuisland India in staat te stellen voor weinig geld toch in de lucht te komen en daarbij de mogelijkheid voor zelfbouw en/of experimenten te bieden. De Bitx40 is weer zo'n juweeltje.

bitx40v3_main

De transceiver voor de 40m band wordt compleet gebouwd geleverd voor $45 (en dat is met de huidige koers ook ongeveer €45) en dat is inclusief internationale verzendkosten! Daar zit dan zelfs ook nog de microfoon bij. Alleen een hoofdtelefoon en 2A 12V voeding aansluiten en je bent QRV met 7W SSB. Wat valt er dan nog te experimenteren? Nou, de transceiver is modulair opgebouwd. Er zijn dus jumpers die je kunt onderbreken en waar je dan zelf weer externe dingen op aan kunt sluiten. Zoals een aparte 25V voeding voor de eindtrap, die dan 20W gaat leveren. Waarbij dan wel weer een grotere koelplaat nodig is. Of een aansluiting voor een DDS (Direct Digital Synthesizer) die dan als externe VFO dienst kan doen in plaats van de standaard aanwezige varicap afstemming. Je kunt zelf meerdere banden toevoegen. Of andere audio versterkers.

Dit bord is de basis, je fantasie is de beperkende factor. Kopen kan HIER . Daarmee steun je meteen de lokale economie,want de Bitx40 wordt hand gemaakt en de spoelen hand gewikkeld door een collectief van vrouwen die hier een inkomen door hebben. Ideaal voor de amateur die nog niet voldoende ervaring heeft om een complete transceiver zelf te bouwen, maar die een vertrekpunt wil hebben om te experimenteren en die ervaring op te doen.