Oorlog in de 40m band

Tank

TankZal je net zo'n Bitx40 gekocht hebben: Volgens de ARRL gaat de oorlog in de 7 MHz amateur radio band tussen Radio Eritrea en Radio Ethiopië onverminderd door, waarbij Radio Ethiopië probeert om Eritrea te storen met breedband witte ruis.

 

 

Het probleem voor radio amateurs is dat de oorlog plaatsvindt in het 40 meter telefonie deel van de band — 7.145 en 7.175 MHz — waarbij het stoorsignaal zoals door het IARU Regio 1 Monitoring Systeem (IARUMS) gemeld wordt, zo'n 20 kHz breed is op elk kanaal.

Het ether-conflict duurt al jaren; Ethiopië heeft in 2008 nieuwe zenderlocaties gebouwd en gebruikt volgens zeggen twee of drie van die sites voor het storen. De stoorsignalen kunnen tijdens de donkere perioden gehoord worden tot in Noord Amerika. Volgens IARUMS Regio 1 coördinator Wolf Hadel, DK2OM, zendt Radio Eritrea aparte programma's uit op beide frequenties.
Hij zegt in de IARUMS nieuwsbrief van september dat de telecommunicatie autoriteiten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland geïnformeerd zijn, dus die zouden officiële klachten in kunnen dienen.

Het hele verhaal vind je op:
http://www.arrl.org/news/broadcasters-jammers-wreak-havoc-on-amateur-radio-frequencies

IARU Regio 1 Monitoring Systeem laatste nieuws:
http://www.iarums-r1.org/iarums/latest.pdf