Forumspammers…

Virus

VirusVraag me niet waarom, maar de laatste twee dagen wordt de website overspoeld door "aanmelders" voor registratie op de website. Het zijn er meer dan honderd per dag en daarom moet ik wat rigoreuze maatregelen nemen.

 

 

Normaal zijn het er 1 of 2 in de week. Wat ik dan doe, is kijken naar de naam van de aanmelder, het email adres waarmee aangemeld wordt en als ik het niet vertrouw, check ik het IP-nummer waar het verzoek vandaan komt (ja, dat kan ik zien) op stopforumspam.com om te kijken of het nummer daar geregistreerd staat als spammer. Staat dat IP-nummer (nog) niet geregistreerd maar ik vertrouw het alsnog niet, dan check ik op ripe.net of arin.net uit welk land dat nummer komt. Is dat uit verdachte landen (het hele oostblok, afrika, en ongeveer alles wat rijst eet) dan weiger ik het verzoek. Voor links-activisten: dat is geen discriminatie maar gebaseerd op slechte ervaringen uit het verleden. Het toelaten van die landen betekent steevast een woordendiarree in het forum voor alles waarmee in de oplichterswereld geld te verdienen valt: van Russische bruiden tot imitatie Rolexen. En daar zit ik niet op te wachten.

Je snapt dat dat voor honderden "aanmeldingen" per week niet meer te doen is: ik besteed mijn tijd liever aan nuttiger zaken dan de achtergrond van beroepscriminelen te onderzoeken. Daarom voer ik vanaf nu het volgende beleid:

Je meld je aan met iets wat ik op het eerste gezicht kan herkennen als vertrouwd: een call, luisternummer, fatsoenlijke naam (ja, discriminatie, maar je wil niet weten wat er allemaal voorbij komt) en/of fatsoenlijk email adres. Alles wat niet op .nl of .be eindigt is op voorhand verdacht, .com krijgt het voordeel van de twijfel en de rest gooi ik ongezien weg. Gewoon omdat ik mijn tijd niet wil verspillen aan het uitzoeken van verdachte namen.

Voor mij maakt dat het leven een stuk makkelijker: ik klik op "select all" in mijn ballotage lijst, vink die 1 of 2 namen uit die aan bovenstaande eisen voldoen en selecteer "Reject selection". Val je buiten de boot, meld het me dan in een in het Nederlands gestelde mail en dan hou ik er bij een volgende aanmelding rekening mee.