China plant maan-satellieten

Maan

maanChina’s Harbin Institute of Technology ontwikkelt momenteel twee satellieten die om de maan moeten gaan draaien — DSLWP-A1 en A2. Volgens Mingchuan Wei, BG2BHC, is DSLWP een "missie voor in formatie rond de maan vliegen voor laagfrequent radio astronomie, Amateur Radio, en educatie,” bestaande uit twee microsatellieten. De lancering staat gepland voor juni 2018, en daarmee moeten de satellieten in een 200 × 9,000 kilometer (baan om de maan komen.

 

De Amateur Radio payload van DSLWP-A1 zal voorzien in een telecommand uplink en een telemetrie digitale plaatjes downlink. Het Open Telecommand van de satelliet is ontworpen om radio amateurs in staat te stellen om door middel van commando's foto's te nemen en deze te downloaden.

De satellieten zijn 50 × 50 × 40 centimeter, met een gewicht van ongeveer 45 kilogram en zijn over 3 assen gestabiliseerd, met twee lineair gepolariseerde antennes. Het team heeft een voorstel voor de downlinks gedaan voor DSLWP-A1 op 435.425 MHz en 436.425 MHz; downlinks voor DSLWP-A2 zouden dan 435.400 MHz en 436.400 MHz worden, gebruik makend van GMSK met samengestelde codes of JT65B. Het Harbin Institute of Technology heeft ook de Lilac serie CubeSats ontworpen.