HRD bant kritische amateurs

HRDOei oei oei. Stront in de ventilator. In het Engelse blad The Register duikt een verhaal op van een amateur waarvan zijn Ham Radio Deluxe licentie werd ingetrokken omdat hij zich kritisch had uitgelaten over de software. Hij werd gechanteerd met de mededeling dat zijn key weer enabled zou worden als hij zijn negatieve recentie in zou trekken. En dat is natuurlijk pure chantage…

 

 

Lees “HRD bant kritische amateurs” verder

Compromis over 700MHz spectrum

SpectrumDe 700 MHz-frequentieband wordt halverwege 2020 voor mobiele diensten vrijgegeven. Er komt echter een optie voor lidstaten om het vrijgeven van het voor tv gebruikte spectrum pas twee jaar later vrij te geven. De sub 700 MHz-frequentieband blijft beschikbaar voor traditionele tv-diensten tot ten minste 2030. Dat is de basis voor een compromis dat de Europese Raad heeft bereikt met de Europese Commissie en het Europees Parlement.

 

Lees “Compromis over 700MHz spectrum” verder

Geen gastlicenties in Mexico

banderamexico2Wij rijden als vanzelfsprekend met onze set in de auto door Europa zonder ons druk te maken over licenties. We moeten er alleen even aan denken dat we bij het passeren van de verlaten douaneposten de prefix even aanpassen: DL/, ON/, F/, meer is het niet. Maar dat is nog lang niet overal het geval. Bijvoorbeeld in Mexico niet.

 

 

Lees “Geen gastlicenties in Mexico” verder