Management wisseling HRD

HRD

HRDDe bom is gebarsten. De ontwikkelaar van het programma Ham Radio Deluxe – een populair programma dat door duizenden amateurs gebruikt wordt – heeft haar management "geherstructureerd" na de beschuldiging dat het gebruikers strafte die kritische beoordelingen over het programma schreven.

 

 

HRD Software zei in een verklaring op vrijdag dat mede-oprichter Rick Ruhl aftreedt om zich op andere interesses te richten. [neem van mij aan na jarenlange ervaring in het bedrijfsleven: als in een bericht gemeld wordt dat iets in "goed gezamenlijk overleg" besloten is, weet je zeker dat diegene te horen heeft gekregen dat hij beter uit zichzelf op kan hoepelen voor hij een schop onder zijn output krijgt -red]. Ruhl runde samen met mede-eigenaren Mike Carper en Randy Gawtry het radio software bedrijf nadat ze in 2011 de rechten op de sourcecode van de software kochten.

De herstructurering van het management volgt nadat HRD onder vuur kwam te liggen door op afstand software te blokkeren van gebruikers die via websites en forums kritiek hadden geuit op het bedrijf.

Ruhl werd door de klanten verantwoordelijk gehouden voor de slechte afhandeling van klachten en kritiek. Nadat een gebruiker de publiciteit had gezocht over hoe zijn programma werd geblacklist als wraak voor het schrijven van een negatieve recentie, volgde meerdere claims dat HRD op dezelfde manier ook andere gebruikers had geblokkeerd – en zelfs een "blacklist" hanteerde van calls die geblocked werden voor het gebruik van de software.

Hoewel HRD het eerst gooide op een "ontevreden support medewerker," nam Ruhl uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor het blacklisten en zei dat HRD Software de blacklisting van de calls zou opheffen.

"Niemand gaat hiervoor aangeklaagd worden. Ik heb een ernstige inschattingsfout gemaakt in dit geval en vele andere gevallen, en het spijt mij oprecht," zei Ruhl. Hij had eerder een woeste reactie op de voicemail van een van de geblackliste personen ingesproken, waarin hij dreigde met juridische stappen vanwege de kritiek op zijn bedrijf.

"Ik bied publiekelijk mijn excuses aan… Ik heb suikerziekte en soms beïnvloedt dat mijn beoordelingsvermogen en dat deed ik in de voicemail. Ik heb daar echt spijt van. Ik ben nu in gesprek met mijn dokter over aanpassing van de medicatie zodat mijn suikerniveau niet te laag wordt." [de beste ***smoes in jaren… -red]

Anyways: iedereen kan zijn HRD weer gebruiken.