MFJ gaat G0KSC’s Low Noise Yagis maken

Grashark

GrasharkMFJ Enterprises, welbekend fabrikant van een heel scala aan radio accessoires, antennes en tuners, en de firma InnovAntennas Limited, ontwerper en bouwer van moderne computer-geoptimaliseerde antennes (waar hadden we die naam eerder gehoord ), hebben aangekondigd om samen te gaan werken. Dat vergroot de beschikbaarheid van de kleinere InnovAntennas antennes en voegt een nieuwe reeks computer geoptimaliseerde antennes toe aan het Hy-Gain en Cushcraft assortiment, twee merken die al langer door MFJ verkocht worden.

 

Dat is voor beide bedrijven goed nieuws. InnovAntennas kon tot nu toe de Amerikaanse markt niet aan omdat het ze aan productiecapaciteit ontbrak. De MFJ fabriek in Starkville MS gaat nu een aantal van de kleinere antennes produceren onder het InnovAntennas label en vorig jaar is er al een bezoek gebracht aan de fabriek om de MFJ/Hy-Gain en Cushcraft productielijn af te stemmen op de nieuwe reeks antennes.

De meest populaire modellen zullen door MFJ gemaakt gaan worden, waaronder de LFA (Loop Fed Array) Yagi en de OWL (Optimized Wideband Low impedance). Daarnaast zullen nieuwe computer geoptimaliseerde en nog niet eerder uitgebrachte HF en VHF mono en multiband Yagis uitgebracht gaan worden onder de Hy-Gain en Cushcraft merknamen, die beiden al enige tijd geen nieuwe Yagis uitgebracht hebben.

Justin Johnson G0KSC is bekend geworden door zijn innovatieve varianten van de gewone Yagi welke directe 50 Ohm voeding combineert met laag-storingsniveau patronen en voedingscombinaties. Bekend als de "urban antenna" is de LFA zeer geschikt voor stadsappartementen waar storing er voor zorgt dat de hobby niet meer zo beleefd kan worden als vroeger. Nog zeer recent heeft G0KSC zich gestort op HF multiband en monoband ontwerpen waar hij het "trap-less" concept heeft geïntroduceert met de CP-6 als sprekend voorbeeld. Die biedt 6 banden met een enkel voedingspunt, met afmetingen van 12' bij 28' (3,6m boom lengte en 6m draaicirkel)

De verwachting is dat de eerste antennes uit deze nieuwe lijn antennes in het voorjaar van 2017 beschikbaar komt, zowerl direct (MFJ) als via distributeurs. Als je interesse hebt, wordt geadviseerd je zo snel mogelijk in te schrijven bij MFJ.