Icom onwikkelt verder met de IC-7610

icom-ic-7610-02012017Icom werkt hard aan het doorontwikkelen van de SDR techniek door middel van de IC-7610: een SDR transceiver voor HF en 50MHz, een kleuren touch screen en een slot voor een SD-kaart.

 

 

Icom zet in op de ontwikkeling van de IC-7610, een apparaat dat nog in het prototype stadium verkeert en die als SDR-radio gaat werken op HF en 50 MHz met geavanceerde functies, zoals 2 volledig onafhankelijke banden die in frequenties en modes tegelijk verbinding zullen kunnen maken met meerdere antennes, dual audio met links en rechts via een hoofdtelefoon en die twee banden kan ontvangen met een enkele antenne of als diversity ontvanger kan werken op één frequentie welke door verschillende antennes wordt ontvangen.

De ontvanger werkt niet langer volgens het superheterodyne principe maar door directe bemonstering van het signaal, precies zoals de IC-7300, die ook direct het signaal digitaliseert alvorens het te verwerken. Het scherm is een 7-inch kleuren touch scherm, en verder heeft de transceiver een slot voor een SD-kaart en BNC-aansluitingen voor de antennes plus een aansluiting voor een extern digitaal display.

Wanneer hij productierijp is en wat de prijs gaat worden is nog niet bekend.