Chirp support voor Kenwood TK-280

chirp

chirpVoor de gebruikers van de Kenwood TK-280 radio's: Pavel (CO7WT) is begonnen met de ontwikkeling van een Chirp driver voor deze radio's, dus als je er een hebt en deze ondersteund wil zien door Chirp, lees dan verder.

 

 

Pavel ontdekte dat er verregaande overeenkomsten zijn met de 60G driver familie/serie die hij een tijd geleden bouwde voor Chirp, dus is er een goede kans dat er binnenkort ook ondersteuning is voor deze radio en de hele familie radio's die op deze OEM software draaien (TK-780/880/280/380/980/981/480/481)

Echter, zelf heeft hij niet zo'n radio om mee te werken: hij heeft een paar vrijwilligers nodig die er wel over beschikken om met hem samen te werken om zijn doel te bereiken: Chirp deze radio laten ondersteunen. (Hij is mede-ontwikkelaar van de BTECH driver voor Chirp, en heeft veel ervaring met remote werken)

De hulp zal voornamelijk bestaan uit het maken van seriële logbestanden zodat het communicatie protocol geanalyseerd kan worden, het beantwoorden van zijn vragen, uitvoeren van specifieke testen om de eigenschappen van het geheugen te achterhalen en het beta testen van de driver.

Alle coördinatie moet gerealiseerd worden via het CMS van Chirp in deze link, waar je de ontwikkeling van de driver kunt volgen.

Chirp is een gratis, open-source stukje software voor het programmeren van je amateur radio. Het ondersteunt een groot aantal fabrikanten en modellen, en biedt de mogelijkheid om gebruik de maken van meerdere informatiebronnen en bestandsformaten.