SpaceX brengt nieuwe amateurtransceiver naar ISS

ISS

ISSOp 19 februari om 14.39UTC (15:39 onze tijd) is de CRS-10 missie gelanceerd met een SpaceX Falcon 9 raket, met aan boord amateurradio apparatuur voor het International Space Station (ISS).

 

 

Frank Bauer KA3HDO, internationaal ARISS voorzitter en onderdirecteur van AMSAT-NA voor Human Spaceflight Programs schrijft:

Aan boord van de succesvolle lancering van de SpaceX raket richting ISS bevindt zich een ARISS Ericsson 2 meter VHF radio. Deze radio gaat de Ericsson radio vervangen die er een paar maanden geleden mee stopte . De VHF radio wordt gebruikt voor verbindingen met scholen en amateur packet radio in de Columbus module. Zodra de raket gekoppeld is met het ISS, zal de Ericsson uitgepakt worden en, ergens in de komende tijd, geïnstalleerd worden in de Columbus, als vervanging van de UHF radio die nu voor APRS packet gebruikt wordt en voor sommige school verbindingen.

Als het dezelfde Ericsson radio is als de kapotte is dat een beetje jammer, omdat de Ericsson maar 5W vermogen heeft. De TM-D710 had veel meer vermogen (25W) en was op een Baofeng gemakkelijk te ontvangen tijdens een school verbinding. Dat zal straks weer minder worden vrees ik.

Met dank aan SpaceX voor weer een perfecte en historische vlucht vanaf Kennedy Space Center's lanceerplatform 39A, waarvandaan diverse Space Shuttle missies en bijna alle Apollo maan missies gelanceerd zijn.

Donaties voor het ARISS project kunnen geleverd worden via http://www.amsat.org/

Amateur Radio aan boord van het International Space Station ARISS
http://ariss.org/