Persbericht AT-D868UV

Mooi hè?

logoDe nieuwe AnyTone AT-D868UV Dual Band DMR en Analoge transceiver wordt eind mei 2017 verwacht op de Amerikaanse markt. Dit is een geadvanceerde enkele chip radio die voldoet aan de MOTOTRBO Tier I en II specificaties en 4 vermogensinstellingen heeft van respectievelijk 6W/2.5W/1W/0.5W. De frequentiebanden omvatten zowel 136—174 MHz als 400—480 MHz. De radio detecteert automatisch of analoge dan wel digitale signalen ontvangen worden en kiest zelf de juiste mode. Hij heeft 2.000 kanalen maar ook VFO afstemming en in DMR mode zijn er 2 kanalen per frequentie.

 

Mooi hè?De nieuwe radio heeft een 1.77 inch TFT kleuren LCD display die een goede presentatie geeft van de vele operating modes inclusief icoontjes voor een succesvolle verbinding met een repeater naast het caller ID en naam etc. De bandbreedte is 12.5k/25k voor Analog, en 12.5k voor de digitale DMR mode. GPS, man down, voice recording, en shock sensing zijn optionele uitbreidingen. De firmware kan door de gebruiker geüpdate worden. Alle typische CTCSS/DCS, en DTMF/2TONE/5TONE codeer en decodeer functies zitten eveneens standaard in de radio. Het digitale deel van de radio heeft de mogelijkheid voor het versturen van tekstberichten via het keyboard.

Er wordt een batterij optie aangeboden in plaats van de standaard 2100 mAh Li-ion accu: een 3300 mAh polymeer film accu. Dat levert ruim 50% meer gebruikstijd op.

Behalve de Dual Band AT-D868UV radio introduceert AnyTone daarnaast haar nieuwe Single Band AnyTone AT-D868S radio met dezelfde technische gegevens behalve dat de vermogensinstellingen 10W/5W/2.5W/1W zullen zijn. Beide radio's krijgen FCC goedkeuring en worden ondersteund door een uitgebreid software programmeerpakket.

Er staan nog een aantal extra AnyTone radio's gepland voor later in 2017, waaronder twee mobiele 60W/50Watt Analoge/Digitale DMR radio's. Het loont de moeite om te wachten op de nieuwe Dual Band AT-D5888 omdat deze over dezelfde uitgebreide mogelijkheden zal beschikken als de hierboven genoemde portofoons. Daarnaast werkt AnyTone aan de ontwikkeling van een lijn DMR repeaters.