USB interface voor digitale modes

MFJ-1204_F_0208

MFJ-1204_F_0208MFJ heeft een plug-and-play interface uitgebracht waarmee je zonder problemen met vrijwel elke set – zelfs een Baofeng UV5! – QRV kunt worden in digitale modes zoals RTTY en PSK31.

 

 

De MFJ1204 is een interface die volledige galvanische scheiding geeft tussen je computer en je set, en die zijn voeding uit de USB interface haalt. Dus geen noodzaak voor extra voeding: inprikken en werken. Voor elke set is wel een interfacekabel: een compleet overzicht vind je HIER . Op dit overzicht zie je dat er zelfs kabels zijn voor Chinese porto's zoals de bekende Baofeng UV5R: met een MFJ-5700K kabel kan je met deze porto in RTTY uitzenden. Voor zover dat zin heeft op 2m of 70cm.

De MFJ1204 heeft een ingebouwde geluidskaart, waardoor je niet afhankelijk bent van audiokabels van/naar je computer. Het enige wat er verder op zit, zijn twee volumeregelaars: 1 voor zenden en 1 voor ontvangen. Prik je de interface in de computer, dan laadt deze automatisch de drivers. Een onhebbelijkheid vind ik wel dat je daarna de PC moet herstarten, en je de USB interface waar je de MFJ1204 in geprikt hebt, voortaan altijd moet gebruiken voor de interface. Steek je 'm namelijk ergens anders in, dan laadt de computer opnieuw alle drivers en moet herstart worden (sowieso een Windows onhebbelijkheidje, voor een verstokt Linux gebruiker onbekend en onbegrijpelijk).

Voor $99,95 (en dat is in Euro's op het moment ongeveer net zoveel) is-ie van jou, maar dan hoef je ook nooit meer te klooien met kabeltjes. Selecteren van de juiste interface voor jouw set doe je HIER . Maar de echte amateur maakt zo'n interface natuurlijk zelf