USB batterij-wakker-houder

IMG_4971__37584.1487675227.220.220

IMG_4971__37584.1487675227.220.220Geinig dingetje weer van Sotabeams: een apparaatje om je USB batterij wakker te houden. Je kent het wel: die Power Packs of hoe ze die dingen ook noemen: een externe accu om je telefoon langer mee te laten gaan dan wel op te laden.

 

 

USB battery packs zijn handig voor het voeden van low power USB apparaatjes zoals WSPRlite. Helaas schakelen veel USB battery packs zichzelf na enige tijd uit als de afgenomen stroom te laag is. Dat betekent dat je apparaatje een paar minuten werkt en dan stopt de zaak. Die ervaring hadden we op de club ook al. Vaak is een paar milli-Ampère extra al genoeg om het battery pack in leven te houden. Er zijn diverse schakelingen te vinden op internet die een pulserende belasting vormen en voor sommige battery packs werkt dat, maar dat geldt niet voor alle battery packs.

De oplossing die Sota Beams biedt is een variabele elektronische belasting, heel eenvoudig in het gebruik. Gewoon inpluggen en de stroom zover opregelen dat het battery pack betrouwbaar blijft werken (6 – 150 mA). Afhankelijk van de stroom dat je te voeden apparaatje zelf al trekt, kan dat al bij een paar milli-Ampère zijn. Een ingebouwde LED laat zien dat het battery pack actief is. De belasting ondersteunt een standaard USB data stekker en contrastekker zodat je die eenvoudig tussen belasting en battery pack kunt schakelen. Er wordt een stuk krimpkous bijgeleverd om het ding in het veld een beetje bescherming te bieden.

Deze gadget wordt geleverd als makkelijk te bouwen kit voor een beginner en kost slechts €7,80 inclusief BTW.