Londense aanvaller tipte aanslag dag tevoren in Morse

westminster

westminsterEen wrange manier waarmee Morsecode onder de aandacht van het grote publiek is gekomen: De aanvaller van Westminster heeft de dag voor de aanslag op de site 4chan een boodschap in Morse achtergelaten die hintte naar de gebeurtenissen van 21 maart.

 

 

never_change_4chan

Hoewel de omstandigheden rond de aanslag net buiten de Britse parlementsgebouwen nog in nevelen gehuld zijn, duiken er meldingen op dat een thread die geplaatst is op het webforum 4chan aanwijzingen voor de aanslag bevatte.

In de post plaatste de gebruiker een reeks morsetekens die vergezeld werden van een foto van twee handwapens, met een erin gefotoshop papier met de datum 21/3/2017 er op.

De Morsecode betekende vertaald: “ga naar http://pastebin.com/zluxdmza.”. Het pastebin bestand bevatte een simpele binaire code, die, eenmaal vertaald, wees naar een GPS locatie nabij de Big Ben, vlak bij de plaats waar de aanvaller zijn auto in het hek reed na een aantal voetgangers op de Westminster brug aangereden te hebben.

Gebruikers van de site 4chan merkten op dat de code verwees naar de iconische klokketoren in Londen, maar het belang ervan ontging ze compleet tot de aanval plaatsvond op de 21e.

Gevraagd naar het belang van het bericht, zegt 4chan eigenaar Hiroyuki Nishimura dat hij de ernst van de situatie begrijpt en zijn volledige medewerking zal verlenen aan de autoriteiten.

Het is niet de eerste keer dat 4chan betrokken is in controversionele gebeurtenissen. In 2014 plaatste een moordenaar zijn bekentenis op de site, vergezeld van foto's van zijn slachtoffer, wat uiteindelijk tot zijn aanhouding leidde.

Jammer dat zo'n mooi facet van onze hobby gebruikt wordt in zo'n verschrikkelijke gebeurtenis.