Nieuwe SteppIR beam

SteppIR

SteppIRWe zijn de kampioen van de little pistol (zwakkere stations -red),” zei Mike Mertel, winnaar van de YASME Excellence Award en directeur van SteppIR Antennes, bij de aankondiging van de nieuwe SteppIR UrbanBeam Yagi antenne.

 

 

“Een conventionele aluminum beam neerzetten kan op behoorlijke problemen stuiten voor huiseigenaren, vanwege het zicht en de afmetingen. Met een boom lengte van 1,2m en een draaicirkel van minder dan 4,8m maar nog steeds een bereik van 40 tot 6 meter lost de UrbanBeam eeb hoop problemen op voor de stedelijke amateur die effectief wat HF in de lucht wil zetten. En met een gewicht van rond de 20kg is hij eenvoudig te draaien en makkelijk te monteren op een paal of een dak.”

“Het is een fantastische 20m-6m Yagi, en op 30m en 40m doet hij het bijna net zo goed als een dipool, maar met minder ruimte. Omdat het een SteppIR is, zijn de elementen af te stemmen op je werkfrequentie, waardoor zoveel mogelijk van je signaal uitgestraald wordt.

Omdat het niet op een conventionele antenne lijkt, kan hij neergezet worden in ‘moeilijke’ situaties. Ik heb deze antenn de laatste 7 jaar gebruikt om DX te werken vanuit mijn voorstadje waar ik woon, en geen van mijn buren heeft ooit gevraagd wat het voor ding is. Deze antenne is te goed om niet te delen.”

“Toen Mike me de eerste keer vertelde over de UrbanBeam, zei ik meteen ‘stuur me het eerste exemplaar’” zegt Martti Lane, OH2BH, bijzonder DXer en Amateurradiokenner bij uitstek.

“Klein kan ook fijn zijn, omdat DX operators graag compact en licht reizen – maar wel voldoende signaal willen procuceren op de belangrijkste banden om iedereen in de wereld te kunnen bereiken! Onze laatste regionale winst als EA8BH in de ARRL DX SSB Contest is verkregen met een SteppIR. om te winnen moet je wel gehoord worden!”

De speciale introductieprijs voor de UrbanBeam is $1769, inclusief verzending binnen Amerika. (Oef.. Even zitten… -red) Gedetailleerde specificaties en bestelinformatie vind je op de SteppIR website: www.steppir.com.

SteppIR