Systemen radiostation VS al weken offline door ransomware

Virus

VirusSystemen van het grootste publieke radiostation van San Francisco zijn door een ransomware-infectie al weken offline. Op 15 juni raakte het netwerk van KQED door nog onbekende reden besmet met ransomware. KQED is een mediabedrijf dat voor het gelijknamige radiostation en twee televisiestations verantwoordelijk is.

 

 

Vanwege de infectie werd besloten allerlei systemen offline te halen. Daardoor stopte de online uitzendingen van het radiostation voor een periode van meer dan 12 uur. Journalisten verloren allerlei werk en computers mochten niet worden ingeschakeld. Ook het wifi-netwerk werkte een aantal dagen niet en na twee weken was de e-mailserver pas weer online. Nu ruim een maand later zijn veel systemen nog steeds offline, zo meldt de San Francisco Chronicle.

Journalisten, verslaggevers en personeel zijn daardoor vaak op papier en handmatige acties aangewezen. Uit voorzorg heeft KQED besloten alle Windowscomputers te wissen en te herstellen. Aangezien de hersteloperatie nog steeds gaande is kan het mediabedrijf niet zeggen hoeveel schade de ransomware heeft aangericht.