Motorola legt nog meer claims bij Hytera neer

7DmhnTKP_400x400Motorola Solutions heeft deze week nog even wat olie op het vuur gegooid in haar strijd tegen concurrent Hytera, door in Duitsland nog een paar patentschendingen voor de rechter te brengen tegen het Chinese Hytera Communications Corporation Ltd uit Shenzhen, en het Duitse Hytera Mobilfunk uit Bad Münder. De laatste aanklachten, die op 24 juni aangekondigd werden, komen boven op de aanklachten wegens patentschending die Motorola al eerder ingediend had in Duitsland.

 

 

“Met deze additionele patent aanklachten in Duitsland heeft Motorola Solutions nu vijf aanklachten wegens patentschending lopen tegen Hytera,” zegt Motorola in een persbericht. Waaronder de klachten die bij de US International Trade Commission neergelegd zijn, en aparte aanklachten wegens het schenden van bedrijfsgeheimen die in maart ingediend zijn bij het US District Court for the Northern District of Illinois.

De klachten die deze week in Duitsland ingediend zijn, veronderstellen dat Hytera’s twee-weg draadloze communicatie apparatuur met verbeterde squelch functionaliteit inbreuk maakt op een patent van Motorola Solutions. Motorola zegt dat de nadruk van de nieuwe aanklachten verschilt van de vorige aanklachten, en gaan over een tweede patent wat de akoestische prestaties van twee-weg radio's betreft.

Hytera was al bekend vanwege haar radioproducten voor mobiele diensten, en begaf zich het afgelopen jaar op de amateur radio markt met digitale mobiele radio (DMR) producten.

Met de laatste aanklacht wil Motorola een dwangbevel forceren om te voorkomen dat Hytera in Duitsland producten aanbiedt en levert die voorzien zijn van de akoestische squelch functie, naast het terugroepen en vernietigen van producten die de patenten schenden plus een nog nader vast te stellen schadevergoeding.

Afgelopen maart stelde Motorola in de bij het US District Court ingediende aanklacht dat geheime en gepatenteerde informatie illegaal was meegenomen door drie voormalige ingenieurs van het bedrijf die voor Hytera zijn gaan werken, en dat dit gedaan was als "onderdeel van een opzettelijk plan voor het stelen en kopiëren” van Motorola’s technologie. Motorola stelt dat haar digitale radio producten de analoge techniek van Hytera overbodig en waardeloos maakte, en dat in plaats van haar eigen digitale producten te ontwikkelen, Hytera Motorola’s ideeën gestolen heeft. Motorola zegt dat digitale functionaliteiten die het zelf ontwikkeld had, op begonnen te duiken in producten van Hytera kort nadat Hytera ingeneurs in dienst had genomen die in 2008 Motorola verlaten hadden, volgens de eerdere aanklacht.

Hytera heeft vooralsnog geen commentaar geleverd op de nieuwe acties van Motorola.