Motorola legt nog meer claims bij Hytera neer

7DmhnTKP_400x400Motorola Solutions heeft deze week nog even wat olie op het vuur gegooid in haar strijd tegen concurrent Hytera, door in Duitsland nog een paar patentschendingen voor de rechter te brengen tegen het Chinese Hytera Communications Corporation Ltd uit Shenzhen, en het Duitse Hytera Mobilfunk uit Bad Münder. De laatste aanklachten, die op 24 juni aangekondigd werden, komen boven op de aanklachten wegens patentschending die Motorola al eerder ingediend had in Duitsland.

 

 

Lees verder “Motorola legt nog meer claims bij Hytera neer”

Systemen radiostation VS al weken offline door ransomware

VirusSystemen van het grootste publieke radiostation van San Francisco zijn door een ransomware-infectie al weken offline. Op 15 juni raakte het netwerk van KQED door nog onbekende reden besmet met ransomware. KQED is een mediabedrijf dat voor het gelijknamige radiostation en twee televisiestations verantwoordelijk is.

 

 

Lees verder “Systemen radiostation VS al weken offline door ransomware”

Morse voor (Marine)dummies

250px-Seaman_send_Morse_code_signalsAl sinds eeuwen gebruiken mariniers lampen met kleppen ervoor om via Morse code berichten van schip naar schip te versturen. Maar tegenwoordig wordt Morse code niet meer door elke zeeman geleerd, hoewel de communicatie via lampen nog steeds wordt gebruikt. Dus hoe kunnen we het nuttige met het aangename verenigen? Nou, als je bij de Amerikaanse marine dient dan kan je nu je lamp communicatiesysteem updaten zodat die de moderne vorm van Morse code ondersteunt: appen.

 

 

Lees verder “Morse voor (Marine)dummies”