BBC gaat lokale AM-zenders uitschakelen

oude radio's

oude radio'sDe website A516Digital meldt: Na een aantal testen die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, bevestigt de BBC dat met ingang van januari 2018 de middengolf uitzendingen van een aantal lokale BBC radio stations zullen stoppen of gereduceerd zullen worden.

 

 

De plannen treffen BBC Radio Sussex, Surrey, Humberside, Wiltshire, Nottingham, Kent, en Lincolnshire, die niet langer op de middengolf te horen zullen zijn, en een beperkte dekking voor BBC Devon, Lancashire en Essex (vermogensreductie).

Het terugbrengen van de middengolf activiteiten was al onderdeel van het "Delivering Quality First" programma van de BBC, dat al in 2011 gepresenteerd is. In de jaren daarna heeft de BBC bij wijze van test al soms wat zenders gewoon uitgezet om te zien hoeveel luisteraars er nou eigenlijk nog naar de middengolf luisterden. In de meeste gevallen leverde het uitschakelen weinig reacties uit het publiek op, hoewel het uitschakelen van BBC Radio Merseyside een storm van protesten van luisteraars en nationale kranten opleverde. BBC Radio Merseyside's middengolfzender komt dan ook vooralsnog niet op het lijstje van uit te schakelen of vermogensreducerende stations voor…

Zie het complete verhaal op:
http://www.a516digital.com/2017/08/bbc-starts-medium-wave-switch-off.html