18 BBC radiostations uitgevallen

BBC

BBCAfgelopen vrijdagmorgen vielen achttien BBC Local Radio services uit, als gevolg van grote technische problemen in het netwerk.

 

 

De getroffen stations gebruikten allemaal het BBC ViLoR systeem (Virtual Local radio), dat lokale radio studio's verbindt met servers in London, in plaats van lokale harddisken te gebruiken voor muziek en studio software.

Luisteraars klaagden kort voor 8:00 over stilte op de lokale stations. In het totaal vielen 33 FM, DAB en AM zenders stil. Kort daarna verbonden stations weer met hun zenders via ISDN maar de storing duurde tot tenminste 11:00.

Nou is de storing van een paar lokale Engelse radiostations niet echt wereldnieuws, maar wat wel leuk is, is om te lezen hoe de virtuele techniek achter de stations werkt. Wil je daar meer van weten, lees dan HIER verder.