Henk Zonderland PE0HZD SK

PE0HZDMet verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat afgelopen week plotseling is overleden

OM Henk Zonderland PE0HZD

in de leeftijd van 66 jaar.

Henk was een trouw bezoeker van onze verenigingsavonden. We kennen hem als een vriendelijk en behulpzaam zendamateur. Hij had een belangstellend luisterend oor en genoot van de vele gesprekken en ervaringen van de andere aanwezigen. Als het nodig was mengde hij zich in het gesprek en liet zijn collega’s delen in zijn ervaringen op het gebied van antennes en de wijze van constructie en de bouw van zenders en transverters.

Als Henk met zijn auto onderweg was, van en naar zijn werk, naar zijn kinderen en kleinkinderen, of gewoon voor een boodschapje, dan meldde Henk zich altijd op het relais voor een onderhoudend praatje. Tijdens het gesprek liet Henk ons ook altijd weten waar precies hij zich bevond. Hij nam ons altijd mee op zijn reis.

Kregen de amateurs er een nieuwe frequentieband bij, dan was Henk vaak een van de eerste die op deze band ging experimenteren en anderen enthousiast vertelde over zijn recente ervaringen. Velen van ons lieten zich door hem inspireren om ook maar eens op die nieuwe frequenties te gaan experimenteren.

PE0HZD is silent key. We zullen zijn markante stem missen. We wensen zijn familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens leden en bestuur van de Veron  afdeling  Zoetermeer,

Gert Baak PE0MGB, secretaris