Elecraft K1 uit productie

K1

K1Nadat er al geruchten waren opgedoken over de ondergang van de Elecraft “K1” lijn, publiceerde Wayne Burdick (N6KR) de volgende aankondiging op de Elecraft email reflector, waarbij de originele K1 specifiek genoemd wordt:

 

 

We hadden hier een formele aankondiging moeten plaatsen. Ja, we zijn gestopt met de K1 omdat bepaalde onderdelen tegenwoordig moeilijk te krijgen zijn, waardoor het niet meer loont voor ons om de K1 te produceren.

Het was voor ons een fantastisch product, en ik heb de mijne jaren gebruikt tijdens diverse reizen. Ik zag 'm destijds als een “Sierra on Steroids” (refererend aan een eerder ontwerp dat ik maakte voor de NorCal QRP Club). Maar we zijn inmiddels een stuk verder met meer veelzijdiger veldradio's, waaronder de KX2 en KX3.

73,
Wayne
N6KR

De QRP wereld is in shock. Dit was (en is) een van de betere QRP radio's (uw scribent heeft er een met een 4-bands filter voor 40-30-20-17 en een 2-bands filter voor 80 en 60) en kent een schare trouwe gebruikers. Er zijn nog wel wat accessoires te verkrijgen, maar zowel de K1 als de KFL1-2 (het filterbord) zijn niet meer leverbaar. Dus heb je er nog een, wees er zuinig op…