Meer BBC AM zenders stoppen

oude radio's

oude radio'sIn de British DX Club (BDXC) Yahoo Group meldt Nick Buxton dat ook de BBC AM stations in Lincolnshire en Nottingham op het punt staan hun deuren te sluiten.

 

 

In zijn bericht zegt Nick:

In een antwoord-email van Andy Roche, de programmamaker van BBC R. Lincolnshire's AM station, zegt hij dat de uitzendingen op 1368 kHz zullen stoppen met ingang van 6 januari 2018. Daarna zal er tot 28 januari 2018 een automatische continue loop lopen met het advies om af te stemmen op FM/DAB. Binnenkort begint er een campagne om het publiek op de hoogte te brengen.

In een zeer kort email antwoord van BBC Radio Nottingham op de vraag wat de plannen zijn met hun 1584 kHz uitzendingen, zeggen ze "Geen uitzendingen meer vanaf eind december. Stem nu al op een andere golflengte af"

Geen antwoord van BBC R. Humberside over de plannen met hun 1485 kHz zender…. (En dat is nou juist de enige die ik uit de lucht zou willen hebben, want die walst 's-avonds over al die 1W AM-zendertjes hier in Nederland heen -red)

British DX Club (BDXC)
http://bdxc.org.uk/
https://groups.yahoo.com/group/BDXC-News