Eerste transatlantische 472kHz verbinding

Stukkie spectrum

Stukkie spectrumDe Amerikaanse amateurvereniging ARRL meldt dat er een eerste transatlantische verbinding heeft plaatsgevonden op 630 meter (472 kHz), tussen David Bowman G0MRF en Dave Riley AA1A

 

 

Ze maakten gebruik van de JT9 digitale mode voor het overbruggen van de 5.160 kilometer gedurende de vroege uurtjes van 23 december 2017. (Dat is nou weer jammer. Een digitale mode is geen QSO wat mij betreft. Een QSO is als je elkaar hebt kunnen horen, feliciteren, enthousiast horen zijn. Niet dat de computer aangeeft dat het gelukt is. Maar dat is mijn mening -red.)

Aan de Engelse kant gebruikte G0MRF een gemodificeerde Icom IC-7300 met een gefilterde voorversterker en een 60W versterker die zijn vermogen leverde aan een draad van 75 meter die geconfigureerd was als een inverted L. En volgens David Nowman had AA1A voordeel van zijn nagenoeg aan de Atlantische kust gelegen locatie in Marshfield, Massachusetts.

Lees het hele verhaal op:
http://www.arrl.org/news/radio-amateurs-continue-to-plumb-the-spectral-depths

472 kHz site
http://www.472kHz.org/