FCC certificeert eerste over-the-air oplaadsysteem

FCC logo

FCC logoDe Amerikaanse keuringsinstantie FCC heeft het draadloze 'over-the-air' oplaadsysteem 'WattUp' van de Amerikaanse start-up Energous Corporation gecertificeerd en goedgekeurd om commercieel uitgebracht te kunnen worden op de Amerikaanse markt.

 

 

WattUp is het eerste draadloze oplaadsysteem waarmee apparaten daadwerkelijk op afstand en zonder direct contact met de oplader draadloos opgeladen kunnen worden. Energous Corporation heeft aangekondigd dat WattUp in de tweede week van januari op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gedemonstreerd gaat worden aan het grote publiek.

Bereik van circa 1 meter

De WattUp Mid Field zender, het 'basisstation' van het systeem, is in staat om apparaten binnen een straal van circa één meter draadloos op te laden. Hiervoor zendt de WattUp Mid Field zender een gebundeld en gefocust radiosignaal naar het apparaat dat opgeladen moet worden. Het radiosignaal wordt vervolgens in het apparaat omgezet in energie om de accu op te laden. Hoe dichter het apparaat bij de zender ligt, hoe sneller het apparaat zal opladen.

Energous Corporation ziet WattUp als de oplossing voor de stroomvoorziening van IoT devices, maar ook voor smartphones, tablets en wearables. De eerste generatie WattUp Mid Field zender heeft een bereik van circa 1 meter, maar op basis van deze technologie valt in de toekomst mogelijk een groter bereik te realiseren.