Nieuwe broadbandtechniek in de UK

PLC

PLCOpenreach van British Telecom is van plan om nieuwe breedbanddiensten uit te gaan rollen met de ethervervuilende techniek G.fast, dat zowel het VHF spectrum als het HF spectrum gebruikt.

 

 

Er worden twee nieuwe breedbanddiensten aangeboden die respectievelijk 152 Mbps en 314 Mbps snelheid beloven. BT heeft ervoor gekozen om deze G.fast diensten aan te leveren over de ouderwetse koperdraden in plaats van de modernere Fiber-To-The-Home (FTTH) techniek te gebruiken, die geen HF vervuiling veroorzaakt.

BT Openreach gebruikt momenteel VDSL-2 dat het HF spectrum gebruikt tot aan 17,660 MHz en dat heeft al voor heel veel problemen gezorgd voor radio amateurs. G.fast gaat nog veel meer HF spectrum dramatisch verpesten, met storingen tot aan 106 MHz.

Zie ook het BBC News report op
http://www.bbc.co.uk/news/technology-42703466