Wijziging roepletterbeleid

AT-logo

AT-logoVorige  week schreef ik al dat het AT de site had opgepoetst. Daarbij was ook mijn script dat de roepletterlijst weer samenstelt uit de gegevens van het AT een beetje stuk gegaan. Dat was weer gerepareerd en vanmorgen zag ik in de callmutaties in de rechterkolom van deze site ineens een hele rij "nieuwe" PA0-calls. Ik dacht eerst dat een paar honderd amateurs met een minderwaardigheidscomplex ineens een PA0-call hadden aangevraagd. Tijd voor wat onderzoek.

 

Het is immers (binnenkort?) mogelijk om een PA0 call aan te vragen, mits deze nog niet eerder verstrekt is geweest. Een andere mogelijkheid was dat mijn script nog niet helemaal werkte, maar het aantal calls klopte wel redelijk met andere weken. Dus heb ik een steekproef genomen en een aantal PA0-calls met het handje ingetikt op de site van het AT. Vroeger gaf elke PA0-call, of deze nu bestond of niet, een foutmelding dat de call niet aangevraagd kon worden. Kennelijk heeft het AT deze fout gerepareerd, waardoor de bestaande calls nu wel als uitgegeven gepresenteerd worden. Het resultaat daarvan is dat alle bestaande calls door mijn script als "nieuw" opgevoerd worden, omdat ze vorige week nog een foutmelding gaven. Het goede nieuws daarbij is dat het aantal amateurs ineens drastisch gestegen is. Dat was natuurlijk al zo, maar dat is nu ook zichtbaar in de totalen. Met dank aan het AT voor het eindelijk repareren van deze omissie. Is mijn roepletterlijst weer compleet.