Call mutaties

AT-logo

AT-logoAgentschap Telecom is weer aan de site aan het sleutelen geweest, waardoor de site andere antwoorden geeft dan mijn scriptje verwacht. Ik moet dus weer e.e.a. uitzoeken en aanpassen. Vandaar dat de Call mutaties even offline zijn. Wordt aan gewerkt…

Update: uitleg toegevoegd.

 

Voor de duidelijkheid. Ik stel de callmutaties samen door de roepletterlijst radiozendamateurs weer samen te stellen uit de informatie op de site van het AT. Tot voor kort waren er verschillende mogelijkheden: de roepnaam was nog vrij, of de roepnaam was opgezegd, nog niet vrijgegeven, etc. Dat checkte ik allemaal om vast te kunnen stellen of roepletters wel of niet beschikbaar waren.

Een voorbeeld daarbij zijn de PA0 calls. Alle PA0-calls die nog bestaan (nou ja, bijna alle, want ook daar waren uitzonderingen op) stonden op uitgiftedatum 1980-01-01, waar alle meer recente calls op 2008-01-01 stonden. Vermoedelijk vanuit een vergaande privacyneurose is die informatie nu ook verdwenen. Er zijn nu nog twee mogelijke reacties die de site van het AT geeft:

  • The call sign is not available.
  • The call sign has not been issued.

 Daar komt het AT vast wel weer op terug, want nu klopt er helemaal geen reedt meer van. Oudere PA0-calls geven volgens afspraak dat ze niet meer beschikbaar zijn. Maar bijvoorbeeld de nog niet zo lang geleden overleden PA0YG is volgens de site gewoon beschikbaar. Het probleem is dat ik tot vorige week dat onderscheid kon maken op basis van de uitgiftedatum van 1980-01-01, want dat waren PA0-calls en die zijn per definitie niet beschikbaar, ook al was de vervaldatum recenter. Dat onderscheid kan ik nu niet meer maken.

Ik heb nu een nieuwe run draaien van mijn script, maar dat duurt even. Maar doordat AT nu alleen nog maar "beschikbaar" of "niet beschikbaar" geeft, en die informatie dus aantoonbaar onjuist is, zal er zometeen wel weer een flink verschil ontstaan tussen de status van vorige week en die van deze week. Don't blame the messenger. AT, voor al uw administratieve chaos.

Uiteraard, als AT wakker wordt en hun shit corrigeert, loopt de zaak hier weer in het honderd en is een nieuwe analyse nodig. Nou ja, het houdt me uit de kroeg zullen we maar zeggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.