Callboek AT weer aangepast

AT-logo

AT-logoHet callboek van het AT is weer aangepast. Vermoedelijk hebben ze gereageerd op mijn klacht dat het niet meer duidelijk was wie er nou wel en niet over een geldige machtiging beschikte. Dat lijkt nu duidelijker.

 

 

Na de laatste aanpassing als gevolg van de besmettelijke privacy-hysterie van de laatste weken in verband met de komst van de (handhaving van de) Algemene Verordening Gegevensbescherming in mei, was er aan het hele callboek van het AT geen touw meer vast te knopen. PA0-calls werden weer vrijgegeven, terwijl AT anderszins aankondigde dat roepletters altijd op naam zouden blijven staan, en aan de resultaten van het callboek was niet meer te zien of de eigenaar van de call nog actief was of niet. Dat is dus nu weer aangepast. Er zijn nu drie resultaten mogelijk:

  • De roepletters zijn in gebruik. (De amateur staat nog als actief, d.w.z. betalend, geregistreerd)
  • De roepletters zijn beschikbaar. (Deze kan je nog aanvragen)
  • De roepletters zijn uitgegeven, maar niet in gebruik. (Dus: Overleden, wanbetaler, anderszins uitgeschreven)

Natuurlijk werd ik daar pas op geattendeerd toen mijn scriptje in de vernieling was gelopen. Dat is inmiddels aangepast en loopt weer sinds zondagavond, maar duurt even. Vandaar dat er momenteel geen callmutaties te zien zijn. En als die er wel zijn, bereid je voor op een paar duizend ingetrokken calls omdat nu weer duidelijk is wie actief is of niet. Het goede nieuws: het aantal actieve amateurs klopt dan weer. Nog een paar uurtjes geduld, dan is het scriptje weer klaar.

 

Geef een reactie