Grappig: Hamvention gebruikt AM voor informatie

oude radio's

oude radio'sOm een verkeersinfarct zoals in 2017 tijdens het debuut in Xenia, Ohio te voorkomen, gaat de grote Amerikaanse amateurbeurs Hamvention® in 2018 een laag-vermogen radiostation op 1620 kHz AM gebruiken om informatie te verstrekken aan bezoekers die de stad naderen over de verkeersdrukte, parkeermogelijkheden en details over de beurs.

 

 

De stad verwacht een invasie van zo'n 25.000 radio amateurs, exposanten en nieuwsgierigen, en dat verdubbelt bijna het aantal inwoners van Xenia tijdens de beursdagen van 19 tot 21 mei. De sponsor van de Hamvention, de Dayton Amateur Radio Association (DARA) hoopt dat dit jaar alles gladjes verloopt.

Vanwege de tweebaanswegen naar de beurslocatie, laat Hamvention shuttle bussen rijden om files te voorkomen. Men hoopt dat het informatiestation bezoekers ervan kan overtuigen om hun auto bij de bushaltes te parkeren, en de shuttle bus naar de beurs te nemen.

Volgens de firma die het AM radiostation heeft neergezet, dekt het station heel Xenia en 5-8km van het omliggende Greene County, waarmee arriverende chauffeurs richting de vijf speciale parkeerterreinen gedirigeerd worden. (Hoeveel automobilisten kunnen überhaupt nog de AM-band vinden op hun autoradio? -red).

Hamvention 2017 had het op 1 na grootste bezoekersaantal in haar 67-jarig bestaan.