Justitie & Veiligheid: C2000 loopt niet op laatste benen

c2000Het ministerie van Justitie en Veiligheid herkent zich niet in een uitzending van tv-programma Zembla op 16 mei over communicatiesysteem C2000. Volgens Zembla loopt het systeem op zijn laatste benen, maar blijft de vervanging telkens uitgesteld worden omdat er gekozen is voor de goedkoopste aanbieders van een nieuw systeem.

 

Lees “Justitie & Veiligheid: C2000 loopt niet op laatste benen” verder

Grappig: Hamvention gebruikt AM voor informatie

oude radio'sOm een verkeersinfarct zoals in 2017 tijdens het debuut in Xenia, Ohio te voorkomen, gaat de grote Amerikaanse amateurbeurs Hamvention® in 2018 een laag-vermogen radiostation op 1620 kHz AM gebruiken om informatie te verstrekken aan bezoekers die de stad naderen over de verkeersdrukte, parkeermogelijkheden en details over de beurs.

 

 

Lees “Grappig: Hamvention gebruikt AM voor informatie” verder

ISS DATV niet meer te ontvangen

arissHet signaal van het digitale amateur televisie station (DATV) aan boord van het International Space Station (ISS) kan niet ontvangen worden op de grond, zo meldt het Amateur Radio on the International Space Station (ARISS). Het apparaat geeft echter aan dat hij functioneert. Tot nu toe heeft ARISS geen idee waar het probleem zit.

 

 

Lees “ISS DATV niet meer te ontvangen” verder

Derde FT8 expeditiemode test een succes

Stukkie spectrumDe derde publieke test van de FT8 DXpedition Mode afgelopen 5 mei wordt een succes genoemd. Het doel van de test was om een pile-up voor een zeldzame DXpeditie in FT8 te simuleren waarbij heel veel aanroepende stations ("honden") proberen om een specifiek DXpeditiestation ("Vos") te werken.

 

 

Lees “Derde FT8 expeditiemode test een succes” verder

Baofeng met DMR Tier 2

s-l300Normaal schrijf ik niet zogauw over digitale speeltjes omdat ik er geen affiniteit mee heb en die hele techniek incompatible is met alles (er zijn al 3 soorten digitale communicatie en dan kies je eindelijk DMR en dan blijkt dat ook niet compatible te zijn ), maar het lijkt erop dat Baofeng de compatibiliteitsproblemen een beetje onder controle heeft, dus toch maar een stukkie over de Baofeng RD-5R.

 

 

Lees “Baofeng met DMR Tier 2” verder