Overheid vernieuwt P2000 netwerk

C2000

c2000Het alarmeringsnetwerk P2000 is vernieuwd, meldt Verbinding, het vakblad voor communicatie voor OOV (openbare orde en veiligheid). Op 1 juni is het eerste pagingbericht over het vernieuwde alarmeringsnetwerk P2000 verzonden vanuit de meldkamerlocatie in Flevoland. Vlak daarvoor is de laatste van de 415 zendmasten op de locatie Zeewolde gemigreerd.

 

De overheid is bezig met een programma om de communicatie voor OOV te vernieuwen. Ook het C2000 netwerk voor spraak gaat naar nieuwe leveranciers voor apparatuur en onderhoud. De overheid heeft ook nog een lijst met zwakke plekken in de dekking. Daar wordt dan met voorrang een nieuwe mast bijgebouwd, bijvoorbeeld in Maastricht. 

De volgende grote operatie is de vernieuwing van de meldkamers. De overheid gaat dit stapsgewijs doen om problemen te voorkomen, meldde het ministerie van Justitie en Veiligheid onlangs. De politie weerspreekt het beeld dat er veel mis is. Alleen werkte het niet (goed) tijdens: