Het Reverse Beacon netwerk en FT8

Stukkie spectrum

Stukkie spectrumEen paar weken geleden begonnen verschillende productieve Reverse Beacon Network (RBN) -knooppunten met het spotten van FT8-signalen, met behulp van de combinatie van WSJT-X en een niet-uitgebrachte Aggregator versie 5.

 

 

Het doel van deze beperkte Alpha-test was om een gevoel te krijgen voor de belasting en andere implicaties van het ondersteunen van FT8-meldingen op het RBN.

Het meest opvallende kenmerk van FT8-spots is hun enorme hoeveelheid en het moge duidelijk zijn dat het toevoegen van FT8-spots aan de spotflow een enorme impact zou kunnen hebben op de infrastructuur van de RBN.

"We weten eerlijk gezegd niet of de RBN-servers de taak aankunnen", zegt het RBN Team, "dus we hebben besloten dat we er beter achter kunnen komen voordat het herfst contestseizoen losbarst" (alsof er ooit wel eens geen contest is -red).

Met onmiddellijke ingang en op basis van een bètatest, zal de huidige spotfeed http://telnet.reversebeacon.net poort 7000 van het RBN alleen CW- en RTTY-spots verwerken, terwijl http://telnet.reversebeacon.net poort 7001 zal worden ingesteld voor alleen FT8-spots.

Zie www.reversebeacon.net/pages/FT8+Aankondiging+40 voor meer informatie.